Početna> Rino Institut> Naša vizija

Strategija

Vizija

Želimo vrhunske škole otvorene svima, opremljene i okrenute pozitivnim promjenama. Škole koje će se temeljiti na katoličkim principima i vrednotama. Škole koje će učenici rado pohađati, koje će poticati njihovu znatiželju i otvorenost učenju. Roditelje će se nastojati u što većem broju uključiti u radionice i predavanja koja će se tematski organizirati, ovisno o njihovim potrebama ili konkretnim izazovima s kojima se susreću tijekom odrastanja i odgoja svog djeteta.

Model edukacije

Model edukacije koji planiramo provoditi u našim vrtićima i školama uspješno se provodi u nekoliko stotina škola diljem svih pet kontinenata. Razvijen je u Europi pedesetih godina dvadesetog stoljeća od roditelja i pedagoga, potaknutih naukom svetog Josemarie Escrive, utemeljitelja Opusa Dei, na veće zalaganje i odgovornost u obrazovanju vlastite djece.

Međunarodna podrška

Surađujemo s ustanovama diljem svijeta koje idu ukorak s najnovijim spoznajama iz razvoja školstva te mnogim školama koje potiču i koriste navedene pedagoške principe već niz godina. Iskustvo takve sinergije suvremenog školskog sustava i roditeljske brige rezultira odličnim akademskim uspjehom te formiranom osobnošću učenika.