Početna> Rino Institut> Česta pitanja

Često postavljena pitanja

Kako je organizirana nastava?

Škole i vrtić primaju djecu od 7 sati kada je organizirano dežurstvo. Nastava počinje u 8, odnosno 9 sati i odvija se po usvojenom rasporedu. Nakon nastave organiziran je dnevni boravak za djecu od 1. do 8. razreda koji traje do 17 sati. U to vrijeme djeca imaju mogućnost rješavati zadaću, učiti te pohađati razne izvannastavne aktivnosti koje se organiziraju ovisno o željama djece i roditelja.

Imaju li djeca prehranu u vrtiću i školama?

Naravno. Vrtićka djeca imaju dva glavna obroka i dva međuobroka. Djeca koja pohađaju školu imaju tri obroka, odnosno doručak, ručak i užinu.

Zašto posebne škole za dječake, a posebne za djevojčice?

Vremenski različit razvoj djevojčica i dječaka (fizički i psihički), psihološke i afektivne osobitosti svojstvene spolovima te potreba ojačavanja spolnog identiteta u vrijeme razvojne dobi neki su od motivacijskih čimbenika koji su u novije doba, i u kulturološki različitim krajevima, doveli do ponovnog predlaganja i sve brojnijeg postojanja pedagoškog modela homogenih razreda. Takav obrazovni model omogućuje da se s punim poštovanjem odnosi prema specifičnostima svakog spola te olakšava prilagodbu obrazovanja stilovima učenja dječaka, odnosno djevojčica.