Upoznajte nas

RINO, Roditeljski institut za odgoj i obrazovanje, neprofitna je ustanova čiji je cilj pomoći roditeljima da otkriju ljepotu svoje zadaće, podupirući ih u nastojanju da svojoj djeci omoguće cjelovit, skladan i kvalitetan odgoj koji se temelji na dostojanstvu ljudske osobe i formaciji svakog učenika u njegovoj jedinstvenosti.

Suočeni s odgojnim izazovima s kojima se susreću današnje obitelji, započeli smo projekt otvaranja odgojno/obrazovnih institucija, konkretno vrtića te osnovnih i srednjih škola kako bismo pomogli roditeljima u intelektualnom, moralnom, fizičkom i duhovnom obrazovanju njihove djece u suradnji s vrhunskim nastavnicima.

U naš institut je uključena zaklada Parentes iz Španjolske koja je dio međunarodne roditeljske obrazovne mreže i pomaže oko financija, promocije, upisa te strategije unapređenja obrazovnog rada.

Predstavnici istituta su Lucija Murgić (predsjednica) i Ángel González de Rábago (tajnik). Oni imenuju i nadziru rad ravnatelja škola i škola općenito kako bi radile dosljedno ciljevima osnivača.

Naš rad

Povezivanjem znanja i odgoja želimo pomoći rastu i razvoju cjelovite osobe, ali i obitelji i društva u cjelini. Takav odgojno – obrazovni proces u sebi sadrži pripravu i osposobljavanje mladog čovjeka za sve životne izazove, uz odricanje i ustrajnost bez kojih nema vrhunskih rezultata.

Istinske vrijednosti poput solidarnosti, slobode, odgovornosti, poštivanja drugih osoba, zajedništva, znanja, rada i dr. univerzalne su i opće vrijednosti i u svojoj su biti nepromjenjive i neovisne o društvenim, gospodarskim i političkim promjenama.

Cilj takvog modela odgoja jest usvajanje tih vrijednosti kao životnog stava. Rezultat toga je da djelovanje pojedinca u društvenoj sredini ne bude usmjeren isključivo prema osobnom dobru, već prema dobrobiti čitave zajednice.

Odgojno-obrazovne ustanove