Dragi roditelji!

Upisi u OŠ Ružičnjak još uvijek traju. Do sredine lipnja možete upisati svoju kćer i ona od jeseni može biti naša učenica.

Ako vas zanima koji su koraci pri upisu u OŠ Ružičnjak, možete ih pronaći ovdje.

Ne postoji najbolja škola, već samo škola koja je najbolja za vaše dijete i vašu obitelj. Zato je potrebna suradnja, međusobno poštovanje i zajednički cilj – pomoći našim učenicama da uspiju na svom životnom putu. OŠ Ružičnjak nudi djeci cjelovito obrazovanje, a roditeljima podršku u njihovim nastojanjima da podignu svoje dijete u današnjem dinamičnom svijetu.

Cjelovito obrazovanje podrazumijeva priliku za intelektualni, ali i duhovni i karakterni rast kroz posebno osmišljeni sustav mentorstva. Mentorstvo potiče svako dijete da ostvari svoji puni intelektualni i ljudski potencijal, usvoji zdrave navike i stavove te sposobnost donošenja slobodnih i odgovornih odluka.

Svaka učenica dobiva mentoricu koja je za tu ulogu posebno osposobljena. S njom se učenica susreće dva puta mjesečno, a po potrebi i češće na kratko strukturiranom osobnom razgovoru u kojemu mentorica pomaže učenici da cjelovito vidi svoje potrebe i radi na sebi, te na taj način razvije svoje potencijale, intelektualne i ljudske. Područja koja se posebno njeguju jesu karakter, vježbanje u vrlinama, ciljevi učenja, duhovne potrebe i bilo koji problem s kojim se učenica trenutno susreće. Roditelji se također barem dva puta godišnje mogu sastati s mentoricom kako bi zajedničkim snagama u istom smjeru radili na dobrobiti djeteta.

Vjerski odgoj u OŠ Ružičnjak usmjeren je na pomaganje učenicama u integraciji vjere u sva područja života što, zajedno s korištenjem razuma na ispravan način, pomaže učenicama rasti u istini i ljubavi. Učenice će se poticati na njegovanje duhovnoga života, traženje odgovora na pitanja o sebi, o smislu svog života, o svijetu i Bogu te razvijanje uvjerenja u okviru učenja Katoličke Crkve.
Kapelan škole je vlč. Josep Peguera Poch, svećenik Opusa Dei. U prostoru škole nalazi se i kapelica s mogućnošću pristupanja sakramentima za one koji žele sudjelovati. Škola je otvorena i za ne-katolike te poštuje njihova uvjerenja i slobodu izbora.

Više saznajte na informativnom razgovoru kojeg možete dogovoriti slanjem Zahtjeva za razgovor na mail upisi.ruzicnjak@gmail.com