U sklopu BeLeader projekta, koji kod učenika potiče razvoj kompetencija, učenici 5.a razreda OŠ Lotrščak sudjelovali su na online predavanju na kojem je naš poznati hrvatski nogometaš, Ante Budimir progovorio o važnosti timskoga rada.

Ante Budimir je profesionalni nogometaš koji trenutno igra kao napadač u klubu Atlético Osasuna u španjolskoj prvoj ligi. Također, igra i za hrvatsku reprezentaciju za koju je debitirao u listopadu 2020. u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske, doprinijevši tako svojom igrom pobjedi reprezentacije 2 -1.

Tijekom susreta, nogometaš je podijelio s učenicima svoju viziju profesionalnoga sportaša i člana raznih timova. Istaknuo je koliko je važno biti dio grupe ljudi koji zajedno surađuju i gdje svatko svojim znanjem i vještinama doprinosi ostvarivanju zajedničkoga cilja.

Timski rad, osim što potiče osjećaj pripadnosti, razvija vrijednosti kao što su lojalnost, suradnja i empatija za razumijevanje tuđih ideja te nastojanje za rješavanjem sukoba.

Timski rad jača društvene veze, poboljšava odnose s drugima te potiče razvoj emocionalne inteligencije čime se gradi zdravo samopoštovanje, osobito kod djece školske dobi.

Be Leader je obrazovni program osmišljen kako bi pomogao učenicima u osobnom rastu. On je dopuna obrazovnom sustavu, a obuhvaća tri područja:

– razvoj vještina
– poboljšanje karaktera kroz ljudsku i duhovnu formaciju
– razvoj veće umjetničke i kulturne osjetljivosti

Ovaj se projekt provodi u različitim predmetima kroz specifične aktivnosti, konferencije o aktualnim temama i personalizirane videosječke.