Europski projekti

The school participates in various international initiatives and projects. Want to work with us? Contact the coordinator.

Naša škola sudjeluje u raznim međunarodnim inicijativama i projektima. Želite li surađivati s nama? Kontaktirajte koordinatora:

  • Jure Plut (jure.plut@skole.hr)

Erasmus+

Getting Better, Getting European

01. 10. 2023. – 31. 07. 2024.

S veseljem vas obavještamo da će Lotrščak ove godine “Postati bolji, postati europski”! Ovako se zove Erasmus+ projekt sufinanciran od strane Europske unije kojim želimo postati bolji učitelji i djelatnici, ali i učenicima prenijeti najbolje od onoga što kulturna baština u Europskoj uniji nudi. Projekt s timom koordinira naš učitelj Engleskog jezika, Jure Plut.

Što želimo postići? Na pratnji rada (job-shadowing) u Bilbau i Dublinu naši će učitelji i stručna služba naučiti više o mentorstvu, inovativnoj nastavi i radu s učenicima s teškoćama. U Madridu će učenici učiti o euru i Španjolcima kroz kulturnu razmjenu pomoću kovanica predstaviti hrvatske nacionalne simbole. Ovako će poticati europski identitet i integraciju.

eTwinning

eTwinning je službena platforma Europske unije na kojoj učitelji mogu objaviti ideje za projekte i pronaći partnere za suradnju među školama u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Coins of Culture

Projekt Coins of Culture prihvatila je Nacionalna agencija (AMPEU) u Hrvatskoj i na taj način omogućila suradnju sa školama u Italiji, Rumunjskoj, Slovačkoj i Turskoj. Čime se bavi projekt? Učenici će u okviru redovite nastave kroz projekt učiti o Ekonomskoj i monetarnoj uniji Europske unije i osmisliti vlastiti skup nacionalnih simbola za svaku euro kovanicu. Nakon toga, kovanice će dizajnirati i fizički napraviti te ih uz online prezentaciju na engleskom jeziku razmijeniti s kolegama u inozemstvu.

Registrirani korisnici eTwinninga više o projektu mogu pronaći ovdje:

Your Local Audio Tour

U tom projektu učenici će napraviti svoj lokalni audio vodič na materinskom i stranom jeziku, vježbajući pisano izražavanje i čitanje naglas. Sudjeluju škole iz različitih država Europske unije. Ovaj će projekt pomoći učenicima da razviju svoje jezične vještine, a istovremeno će njegovati osjećaj aktivnog građanstva. Rezultate učenika objavit ćemo na ovoj stranici i na TwinSpace-u na platformi.