Roditelji

Roditelji kao suradnici

Obrazovanje vlastite djece neosporno je pravo i odgovornost roditelja koju mi kao školska institucija, u kojoj učenici provode veliki dio vremena, želimo podržati. Želimo da školska sredina bude komplementarna obiteljskom odgoju te da zajedno budemo podrška djeci u njihovom sazrijevanju i odrastanju.
Stoga roditeljima, osim pojedinačnog razgovora s nastavnicima i mentorima, želimo ponuditi mogućnost učenja i izmjenjivanja iskustava s drugim roditeljima putem tečajeva Obiteljskog obogaćivanja i preporukom posebno odabrane literature.

Temeljni cilj programa Obiteljskog obogaćivanja je da bračni parovi, tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz njihovu djecu, u prijateljskom okruženju, otkriju bogatstvo obiteljskog života u smislu svog osobnog razvoja.
Radionice se održavaju u prostorijama naše škole. Atmosferu s uvodne radionice možete pogledati na ovdje.

RASPORED ISPOVIJEDI RODITELJA:

Utorak i srijeda: 15.30 – 18.00h u OŠ Ružičnjak

Popis udžbenika
Popis radnih materijala
Raspored sati i informacija

Pisane provjere

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi (NN 112/2010 , 82/2019), pod pisanim provjeravanjem (pisane provjere znanja) podrazumijevaju se svi oblici provjere koji rezultiraju ocjenom učenikovog pisanoga uratka, a provode se kontinuirano tijekom nastavne godine. Izmjenama i dopunama Pravilnik (NN 82/2019) ne postoje više vremenici pisanih provjera već je učitelj obavezan najaviti pisanu provjeru najmanje mjesec dana prije provjere te termin provjere upisati u Razrednu knjigu.

U slučaju da zbog nepredviđenih okolnosti, a sve na veće dobro učenika, učitelj je primoran odgoditi već najavljenu pisanu provjeru znanja kako bi s učenicima stigao obraditi gradivo u svrhu ostvarivanja zadanih ishoda koji će se provjeriti pisanom provjerom (prema očitovanju Ministarstva znanosti i obrazovanja) učitelj može odgoditi pisanu provjeru te ju prebaciti na neki drugi dan (pazeći da poštuje odredbe navedenog Pravilnika). Odgodu će najaviti u Razrednu knjigu.
Raspored dopunska, dodatna, izvannastavna
Vrednovanje u virtualnom okruženju
Epidemiološke mjere na početku 20/21

Model C

U skladu s uputama MZO koje su dane u dokumentu Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. od 3. rujna 2020, Učiteljsko vijeće Osnovne škole Lotrščak na sjednici 1. listopada 2020. donosi odredbe održavanja nastave prema Modelu C.

Model C

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Kako smo mjere prilagodili našoj školi, pročitajte na poveznici:

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak – 20.5.2020.

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak

Izmjena i dopuna Provedbenog plana otvaranja Osnovne škole Lotrščak.

Dragi roditelji, nakon provedene ankete među roditeljima o izjašnjavanju dolaska učenika na nastavu u školu donosimo Izmjene i dopune Provedbenog plana otvaranja OŠ Lotrščak.

Izmjena i dopuna provedbenog plana otvaranja OŠ Lotrščak

Preporučena literatura za roditelje
Korisni linkovi
Obavijesti

Školska liječnica

Liječnički tim zadužen za zdravstvenu brigu o učenicaima naše škole je:

Iva Markota, dr. med., specijalist školske medicine
Službe za školsku i adolescentnu medicinu, Peščenica

Kontakt lječnice:
Tel: +385 1 2304-239
email: iva.markota@stampar.hr
www.stampar.hr