Roditelji kao suradnici

Podrška djeci

Obrazovanje vlastite djece neosporno je pravo i odgovornost roditelja koju mi kao školska institucija u kojoj učenici provode velik dio vremena želimo podržati. Želimo da školska sredina bude komplementarna obiteljskomu odgoju te da zajedno budemo podrška djeci u njihovu sazrijevanju i odrastanju.

Stoga roditeljima osim pojedinačnoga razgovora s nastavnicima i mentorima želimo ponuditi mogućnost učenja i izmjenjivanja iskustava s drugim roditeljima na tečajevima IFFD i preporukom posebno odabrane literature.

Temeljni je cilj programa da bračni parovi tijekom rasprave o odgojnim pitanjima vezanima uz svoju djecu u prijateljskome okruženju otkriju bogatstvo obiteljskoga života u smislu svojega osobnoga razvoja. Radionice se održavaju u prostorijama naše škole.

Kad smo otkrili koncept i viziju razvoja, upoznali djelatnike i shvatili prednosti jednospolnih škola odlučili smo upisati svoje dijete, iako je to iziskivalo žrtvu s naše strane, u vidu svakodnevne vožnje iz Velike Gorice. Osoblje škole ima jasnu viziju i osjeća duboku pripadnost školi. Posvećeni su svome radu i učenike ne gledaju kao broj već kao jedinstvene osobe sa svojim potrebama.

Mama naše škole

Raspored sati i informacija
Popis udžbenika
Popis potrebnog pribora i materijala

Pisane provjere

Prema Pravilniku o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi (NN 112/2010, 82/2019) pod pisanim provjeravanjem (pisane provjere znanja) podrazumijevaju se svi oblici provjere koji rezultiraju ocjenom učenikova pisanoga uratka, a provode se kontinuirano tijekom nastavne godine. Izmjenama i dopunama Pravilnika (NN 82/2019) ne postoje više vremenici pisanih provjera, već je učitelj obvezan najaviti pisanu provjeru najmanje mjesec dana prije provjere te termin provjere upisati u Razrednu knjigu.

Ako je zbog nepredviđenih okolnosti, a sve na veće dobro učenika, učitelj primoran odgoditi već najavljenu pisanu provjeru znanja kako bi s učenicima stigao obraditi gradivo u svrhu ostvarivanja zadanih ishoda koji će se provjeriti pisanom provjerom (prema očitovanju Ministarstva znanosti i obrazovanja), učitelj može odgoditi pisanu provjeru te ju najaviti za koji drugi dan (pazeći da poštuje odredbe Pravilnika). Odgodu će zabilježiti u Razrednu knjigu.
Raspored dopunska, dodatna, izvannastavna
Kutak stručne službe
Crtice iz Lotrščaka

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak

Na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). Kako smo mjere prilagodili svojoj školi, pročitajte na poveznici:

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak – 20. 5. 2020.

Provedbeni plan otvaranja OŠ Lotrščak

Izmjena i dopuna Provedbenoga plana otvaranja Osnovne škole Lotrščak

Dragi roditelji, nakon provedene ankete među roditeljima o izjašnjavanju dolaska učenika na nastavu u Školu donosimo Izmjene i dopune Provedbenoga plana otvaranja OŠ Lotrščak.

Izmjena i dopuna provedbenoga plana otvaranja OŠ Lotrščak.

Ispis potvrda o školovanju
Preporučena literatura za roditelje
Kalendar za roditelje

Školski liječnik

Liječnički je tim zadužen za zdravstvenu brigu o učenicima naše škole:

Kristian Hodak, dr. med., specijalist školske medicine
Službe za školsku i adolescentnu medicinu, Peščenica

Kontakt lječnika:
Tel: +385 1 2304-239
email: kristian.hodak@stampar.hr
www.stampar.hr