Zagrebački nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša posjetio je 15. 4. 2024. osnovne škole Lotrščak i Ružičnjak. Posjet je započeo svetom misom u crkvi bl. Augustina Kažotića koja je slavljena s učenicima, djelatnicima i roditeljima škola. Danas je ujedno i prva godišnjica imenovanja mons. Dražena Kutleše zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom pa je susret uveličan i ovom obljetnicom. Svetu misu je pratio zbor učenika i djelatnika škola, a za orguljama je svirao gimnazijalac i bivši učenik naše škole Ivan Karol Villa.
Nakon euharistijskog slavlja, nadbiskup Kutleša posjetio je prostorije osnovnih škola. U ime Roditeljskog instituta za odgoj i obrazovanje nadbiskupa je dočekala predsjednica instituta dr. Lucija Murgić uz ravnatelje škola, djelatnike i učenike. Nadbiskupu su uručeni prigodni darovi od škola. Pri susretu s učenicima, nadbiskup je posjetio i nekoliko razreda gdje je u opuštenoj atmosferi razgovarao o pripravi za prvu pričest, omiljenim molitvama, važnosti učenja itd. Kratko se zadržao u molitvi u kapeli škole.
Pri kraju posjete, upriličeno je druženje s upravama škola te duhovnicima. Nadbiskup Kutleša je uputio riječi podrške i zahvalnosti svima koji su uključeni u odgojno – obrazovni rad škola te iskazao svoju blizinu i udijelio blagoslov. Zahvalni smo za ovaj posjet u kojem nas je ohrabrio u svakom djelovanju škole!