Dragi roditelji!

Šaljemo nove obavijesti vezane za nove epidemiološke smjernice.

  1. Nove epidemiološke smjernice nalaze se u linku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022..pdf
  2. Preporučujemo da učenici u svojim školskim torbama imaju više zaštitnih maski za lice. Neka budu čiste i higijenski zbrinute.
  3. Posebno molimo roditelje da ispred škole održavaju fizičku udaljenost. U ovim danima, koji sigurno nisu laki za mnoge, moramo paziti i na to da netko nas može snimiti/fotografirati ispred škole i možda prenijeti netočne informacije da se ne držimo mjera.
  4. I dalje se održavaju roditeljski sastanci, mentorstvo, informacije i slično uživo. Obvezno je da roditelji nose zaštitne maske za lice  za vrijeme trajanja istih. Molim vas da ne ulazite u školu zbog istog razloga navedenog pod 3. točkom dok se netko od djelatnika ne spusti po vas.  O pregledu navedenih EU digitalnih COVID putovnica ili liječničkih potvrda za roditelje javit ćemo naknadno. Naime, nije još sasvim jasno tko će u školi to pregledavati i na koji način. Sigurni smo da to ne mogu biti razrednici i mentori. Stoga, roditeljski i mentorski razgovori, kao i informacije, i dalje se održavaju uz obvezno nošenje zaštitne maske za lice, udaljenost i dezinfekciju ruku, a o protokolu pregleda navedenih potvrda, javit ćemo naknadno.
  5. Kako je najavljeno, do 15. studenog 2021. u škole (i sve javne službe) nije moguće ući bez odgovarajućih dokaza. S obzirom na to da će se većina naših djelatnika podvrgnuti testiranju 2 puta tjedno, u pregovorima smo s odgovarajućom poliklinikom koja će u našim prostorijama pružati uslugu testiranja. Još posve nije jasno hoće li brzi antigenski testovi biti dovoljni, ali ako je suditi po mjerama koje su uveli prije u zdravstvo i socijalu, vrijedit će. Predviđeni dani za testiranje su ponedjeljak i srijeda u vremenu od 7.15 do 9.30 (moguće je uvesti i termin četvrtkom). Ako bude dovoljan broj zainteresiranih, moguće je dobiti i popuste, a sigurni smo da će našim djelatnicima uštedjeti mnogo slobodnog vremena koje neće morati utrošiti za dobivanje istih potvrda u odgovarajućim poliklinikama/centrima. Slobodni smo ponuditi i vama, za vaše potrebe, s obzirom na to da će možda mnogim ista usluga odgovarati. Ideja je da se plaća na licu mjesta, a i potvrda se dobije na licu mjesta. Ako ste zainteresirani, slobodno se javite predstavniku Vijeća roditelja pa ćemo imati okviran broj prilikom ugovaranja usluge s poliklinikom, a točnije informacije javit ćemo naknadno (kad saznamo službene informacije MZO-a).
  6. O rezultatima ankete za izvanškolske aktivnosti javimo se naknadno.