U srijedu, 13. ožujka naši su učenici, pod vodstvom našeg učitelja hrvatskog jezika Filipa Đukića, zajedno s učenicama OŠ Ružičnjak, još jednom odigrali predstavu o životu blaženog kardinala Alojzija Stepinca. Ovoga puta u Kardinalovoj rodnoj župi u Krašiću, što su doživjeli kao posebnu milost.
Svojom nazočnošću naše su glumce posebno počastila dvojica biskupa – varaždinski u miru Josip Mrzljak (ujedno pranećak i krizmano kumče kardinala Stepinca) i grkokatolički u miru Nikola Kekić. U publici su, uz predsjednicu udruge „Pasionska baština“ Evu Kirchamyer Bilić, bili i načelnik općine Krašić Josip Petković Fajnik, zamjenik glavnog urednika Radio Marije Andrej Paulus, tajnik RINO-instituta Angel Gonzalez de Rabago i mnogi drugi.
Prije same predstave, svi glumci su posjetili Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca i pomolili se za uspjeh predstave i da mogu slijediti djelo nadbiskupa Stepinca u svom životu. Krašićki župnik Ivan Vučak počastio je naše učenike kolačima prije predstave, a večerom nakon predstave.
U prepunoj dvorani (120 sjedala) župnog pastoralnog centra u Krašiću nije bilo dovoljno mjesta za sve koji su željeli gledati našu predstavu, tako da su mnogi i stajali. Izvedba naših učenika bila je popraćena velikim pljeskom i oduševljenjem, a osim smijeha, moglo se primijetiti i suze na licima mnogih gledatelja u pojedinim trenucima predstave. U završnoj riječi našim glumcima je zahvalio biskup Mrzljak i rekao im neka cijeloga života, pa i kad ostare, pamte ove trenutke iz života blaženog Alojzija koje su prikazali, kako se neke stvari nikad ne bi zaboravile. Svoje pozdrave uputio je nuncij Giorgio Lingua, koji premda je želio sudjelovati, bio spriječen.
Ponosni smo na naše učenike! Na njihov trud i ozbiljnost u izvedbi, na njihovu odgovornost i ponašanje. Kakvo su djelo napravili ovom predstavom govori i činjenica da su već dobili i nove pozive od pojedinih župnika za izvedbom u njihovim župama!