Kao što svi vjerni pratitelji znaju u petak je održan prvi turnir katoličkih osnovnih škola u našoj organizaciji. Prvo hvala svim mamama, tatama, bakama, djedovima, … i svima u režiji. Poseban pozdrav i hvala našim gostima Osnovna škola “Dominik Savio” Prva katolička osnovna škola u Gradu Zagrebu i MNK Dominik Savio što su se odazvali ovoj inicijativi kojom želimo povezati naše katoličke škole.

 

E sada malo o nogometu. Kvaliteta turnira kakvog se ne bi posramili ni seniori. Taktička disciplina, rotacije, lažna kretanja i uigrani korneri. Barem je tako izgledalo. Nakon odigrane grupne faze i polufinala status favorita s papira su potvrdili na terenu ekipa MNK Dominik Savio i naši dečki iz 8.razreda. Na kraju kako to biva u finalima tvrda utakmica i rovovska bitka te rezultat 0:0 doveo nas je prvi puta do penala. Mogla je započet tada vječna polemika lutrija ili znanje, ali na kraju dvije vrhunske obrane Kovačevića donose trofej u vitrine 8.razreda naše škole. Čestitke svim dečkima na prikazanoj igri i ponašanju (većinu vremena 😉). Čestitke i čovjeku u crnom (sudcu) oko kojeg je bilo puno polemika prije turnira, ali koji je odsudio sve korektno.

 

I za kraj želimo dodati da iako smo na turniru vidjeli veliki natjecateljski duh želimo da među našim bratskim školama raste zajedništvo i dijalog u svemu dobrome što želimo činiti za naše društvo.