Europski projekti

The school participates in various international initiatives and projects. Want to work with us? Contact the coordinator.

Naša škola sudjeluje u raznim međunarodnim inicijativama i projektima. Želite li surađivati s nama? Kontaktirajte koordinatora:

  • Jure Plut (jure.plut@skole.hr)

Erasmus+

Getting Better, Getting European

01. 10. 2023. – 31. 07. 2024.

Što smo željeli postići? Na praćenju rada (job-shadowing) u Bilbau i Dublinu naši su učitelji i stručna služba naučili više o mentorstvu, inovativnoj nastavi i radu s učenicima s teškoćama, a u Madridu su učenici učili o euru i Španjolcima kroz kulturnu razmjenu pomoću kovanica predstavili hrvatske nacionalne simbole. Ovako smo poticali europski identitet i integraciju.

Više informacija: Getting Better, Getting European

eTwinning

eTwinning je službena platforma Europske unije na kojoj učitelji mogu objaviti ideje za projekte i pronaći partnere za suradnju među školama u Hrvatskoj ili inozemstvu.

Coins of Culture

Projekt „Coins of Culture” prihvatila je Nacionalna agencija (AMPEU) u Hrvatskoj i na taj način omogućila suradnju sa školama u Italiji, Rumunjskoj, Slovačkoj i Turskoj. Čime se bavio projekt? Učenici su u okviru redovite nastave kroz projekt učili o Ekonomskoj i monetarnoj uniji Europske unije i osmislili vlastiti skup nacionalnih simbola za svaku euro kovanicu. Nakon toga, kovanice su dizajnirali i fizički napravili te ih uz online prezentaciju na engleskom jeziku razmijenili s kolegama u inozemstvu.

Više o projektu možete pronaći ovdje: